21 juli 2008

Tänk er detta!

Föreställ Er detta:
En solig morgon, man hör fåglarna kvittra genom det öppna fönstret samtidigt som solen lyser in. Frukostbordet är dukat, frukostkoppen är fylld med caffelatte, den nybakta croissanten, är med lemon curd, oooh, en njutning för gommen och själen. In kommer en kvinna för en stunds lugn och ro, en frukostnjutning, en stilla solig morgon.

Verkligheten;
Det regnar, pulverkaffet fick hon plocka fram själv, croissanten, är bredd med lemon curd, runt bordet fylls det på av barn i olika storlek, 2 busiga unghundar busar runt och under bordet.

Splash, ena barnet välter juice över hela bordet, ner i kvinnans knä samt på den frasiga croissanten som nu blir slaskig, torkatorkatorka.

Pang, en hund snurrar efter sin svans och ramlar in i det lilla bordet som nästan välter, men bara nästan, det som välter är en blomma, 1000 bitar på stengolvet blandat med jord, dammsugaren fram. Sugasugasuga.

2 tonåringar munhuggs och till slut skriker de åt varandra, samtidigt gör lillkillen en grimas och åker då på däng av ett större syskon som känner sig kränkt av just den grimasen, just då. Pangpangpang.

Det större syskonet ylar om att det var lillkillens fel och lillkillen ylar. Tröstatrösta.

Den andra 7-månads valpen/unghunden kissar på sig, den orkar inte vänta och ser sin chans för matte har inte full koll, torkatorka.

Den tredje tonåringen tjuter av skratt, den andre känner att nu börjar det gå för långt för mamma, så han börjar munhuggas med de andra 2 tonåringarna, helt plötsligt reser sig den äldsta och går förbenad muttrande från frukostbordet, arg som ett bi för att någon har sagt något fel och inte hållt med henne. Medlamedlamedla.

Den andre tonåringen reser sig från bordet och säger några väl valda ord om den äldsta. Den yngste tonåringen går på toa och är sedan försvunnen som en avlöning och då säger lillkillen, tack för maten och pyser, kvinnan säger varsegod och står kvar med ett fullt bord och vill ha hjälp. Ingenhjälpingenhjälpingenhjälp.

Hundarna släpps ut i trädgården, och ensam kvar står kvinnan och fattar ingenting, vart tog den mysiga frukosten vägen?

7 kommentarer:

 1. När jag läser detta förstår jag varför mamma alltid envisats med att ge pappa frukost på sängen (vilket han älskar) och dessutom låta oss barn äta frukost innan det är hennes tur...

  Jag önskar så att dagen blivit bättre än starten.
  kram Annika

  SvaraRadera
 2. Kan mycket väl tänka mej detta. Så jag njuter verkligen när jag får min frukost alldeles ensam. Hoppas du också kan få det någon gång i sommar

  kram

  SvaraRadera
 3. Stick och lämna ungar och hundar hemma.......

  dra till stranden en tidig morgon eller på en trevlig pysselträff....


  Vilka jäkla coola tant stämplar du har..... kan inte dom dyka upp i en affär nära dig.....

  SvaraRadera
 4. Oj!

  Jag önskar dig en lugn och skön onsdag vännen!!
  Massvis med styrkekramar!!

  SvaraRadera
 5. En vacker dag kanske vi verkligen kommer att sakna allt det där... Försöker jag intala mig i alla fall! :-)

  SvaraRadera
 6. Nej du vännen... semestern är slut. Buhu!
  Jag är inne på min andra jobbarvecka tom. Gråter en skvätt! Just nu är jag bara trött, trött, trött. Har precis vaknat efter att ha sovit på badmadrassen i poolen. ;) Hur nu det gick till! ;)

  Kramis
  M I N D I

  P.S Det är lite snett på din sida... jag tror det är din musikspelare som har ställt till det. Kan kika på det när jag ska du vet vad. ;)
  D.S

  SvaraRadera
 7. Vilken härlig morgonfrukost. Hoppas att det har lugnat ner sig under dagen. Men det blir tomt när inga barn finns kvar hemma.
  Många sommarkramar till dig också.

  SvaraRadera