04 maj 2008

Sicken helg!

Denna helg skulle bli en helg där vi inte skulle göra nåt, men istället blev den en av de mest härliga helger som kan erbjudas. :-)
Igår var det kanske inte så trevligt, men det blev trevligt. Vi letade efter en väns lilla hund som hade rymt och blivit påkörd enligt henne som hade kört bilen. Vi letade och letade, vi blev många som spridde ut oss och letade över ängar och nere vid havet, frågade oss ikring om någon hade sett osv.osv. Till slut var det en som hade sett en liten hund springa upp i vad vi kallar "utkiken" som ligger borta vid barnens skola. Vi ropa och vi ropa, till slut så hittade dottern honom sittande vid utkikskanten, kanske han hade suttit och lyssnat på våra rop därifrån. Men efter flera timmars letande var vi alla på väg att ge upp, så den lycka och glädje som jag kände när han var återfunnen och välbehållen. Vetrinären kollade upp honom och konstaterade att han var mörbultad men inga störe skador. Tack och Lov.
I morse ringde telefonen, det var en vän som sa att stoet fölar, och det var hon som vi hade tingat fölet på om det blev en hingst. Jag hoppade i kläderna och var uppe inom 5 minuter.
Och där hade ett litet föl precis ställt sig upp, Framtid hade fött mitt på ängen och mitt i flocken.
Fölet var så stort att de fastnade, så en granne hade sprungit ut och hjälpt ut det. Stunden efter fölet var ute och började resa på sig så kommer flocken fram och luktar och hälsar den välkommen, sen försvinner alla erfarna hästar och lämnar mor och föl ifred. Det är bara Framtids årsföl som får vara rätt nära, sen är det 2 andra ston som är unga och inte har varit med om några födslar som är nyfikna och jagas bort av modern direkt.

Tänk där står ett litet föl, fniss, ingen visste om det var ett sto eller hingst. :-) Så vi vågade inte hoppas, var det tt sto så skulle han behålla stoet för avel. :-)
Efter 6 timmar hade moderkakan inte lossnat så vetrinären kom, och vi tog stoet i grimma och en kvinna stod och höl henne fram och jag höll henne i svans och bak och så gjorde vetrinären en skrapning på henne och fick ut hela fina moderkakan och säcken, och talade sedan om att det var en liten hingst som kommit. :-)
En fantastisk helg har det varit, vi har hittat hunden och vi har fått en hingst.
Han skall heta Frodi - som betyder Sagokung, frimodig och framåt!

7 kommentarer:

 1. Åh, jag ryser :) Vilken alldeles underbar goding!!! Grattis!

  Och vad skönt att hunden återfanns välbehållen :)

  Kramar
  Flisan.

  SvaraRadera
 2. Vilken underbar helg! Återfunnen hund och tt otroligt sött föl!!

  SvaraRadera
 3. Så skönt att ni hittade hunden och att den var ok. Naturen har mycket fantastiskt att njuta av, t ex ett nyfött föl.
  kram Annika

  SvaraRadera
 4. Hej vännen!
  Vilka solskenshistorier. Jag sitter här med ett leende på läpparna. Tur att ni hittade vovven. Och det lilla fölet är alldeles bedårande. Fint namn han har fått.
  Såna här inlägg gillar jag som älskar djur. :o)
  Stor kram från Anita

  SvaraRadera
 5. Oj jag får gåshud!
  Så spännande!
  Och vilken upplevelse!:)

  Massvis av kramar vännen!

  SvaraRadera
 6. Grattis till lilla gossefölet, såå söt !
  Jaja du behövde ju lite fler djur ;)
  *KRAM*

  SvaraRadera
 7. Grattis till tillökningen! All lycka till!

  SvaraRadera