22 november 2007

Vad är det för en dag?

Det är ingen vanlig dag för det är Mindis Födelsedag Hurra Hurra Hurra! Hoppas du får en härlig dag, gå in i hennes blogg och gratulera vet ja.

Idag är det redan torsdag, kan ni tänka er vad fort det går. Jag har varit lite mörbultad efter ramlingen i söndags eller när det va, konstigt vad många muskler man har.

Denna vecka har vi haft på vårt ansvar att släppa ut alla hästar i stallet till hagen samt mata alla hästar hagen. Vi har ju en del som står ute dygnet runt med, det tar ungefär en timme.

Men problemet är att den stora hagen är ca 200 m från stallet, det är mörkt som natten och en lerig väg. Och gå och balansera hö på en skottkärra i leran är inte lätt vill jag lova, speciellt inte när man försöker hålla en ficklampa i ena handen och en hast eller två i den andra.

Vattenslangen från vattentanken är sönder så vi får hinka genom elstängslet till badkaret och det är inte så skönt när det är mörkt för man får lite elchocker då och då.

Nog är det skönt att slippa ta ut och in sina hästar i vanliga fall, man blir ju bortskämd. Men jag älskar ju att göra detta på sommaren en tidig morgon, när solen har gått upp och fåglarna kvittrar, fast just nu har vi inte det vädret utan det står som spön i backen och det är bäcksvart och det enda ljud man hör är sitt eget klafsande i leran. :-) Men vad gör man inte för sina små fyrbenta djur.

Stämpelstafetten fortsätter och det är lite jobbigt, för jag går hela tiden och tänker på lösningar av olika utmaningar, så jag undrar om detta är något för mig. Men jag skall fortsätta men jag kommer nog inte göra om det.

Idag blir det ett par julkort till, först en Eat cake snögubbe och sedan en granslinga.

Hoppas ni får en bra dag.

4 kommentarer:

 1. Ja, det lät lite knivigt aatt gå där i mörkret med hästarna. Men det låter mycigt överlag med hästar. Jag tänkte börja rida så småningom, jag red som ung och älskar det. Men någon egen häst blir det nog aldrig.

  Kul att pyssla med julkorten. Här borde jag städa idag! Men HUR ska jag bli inspirerad till det måntro.... ;)

  Kram på dig!

  SvaraRadera
 2. Hu, vad slarvfel jag skrev. När jag skriver på laptopen blir det alltid en massa stavfel. Ska börja korrläsa! ;)

  SvaraRadera
 3. Nä men du är väl för söt vännen!
  Nu blir jag ju alldeles rörd...

  Tack vill jag också säga till dig för du är så snäll och söt och för det fina som kom med posten! Så underbara mysiga HELLO KITTY grejor och världens fianste NETHA kort! Så go du är!!!!!!

  Tack för att du ville fira mig i dag!!!!!! :)

  Stor kram från gamlingen.... ;D

  SvaraRadera
 4. Lera, mörker och kyla är inte det trevligaste i kombination med hästar.
  Maken sa häromdagen, då vi stod i strilande regn och rättade till täckena, att det var dags för mig att skaffa mig en inomhushobby. Typ knyppla eller nåt.
  Det skulle va nåt. Fatta vad garn jag kunde köpa för hästpengarna. :)
  Tur för honom att han egentligen inte menar det.

  Nä, tur det är så kort period ändå, som är tuff. Mestadels är det ju enbart fördelar med dessa underbara fyrbeningar.

  SvaraRadera