24 september 2007

PMS eller SSS eller både och!

Ja jösses vad jag går ner mig när jag får PMS – ”PreMental störning” enligt mig men enligt Wicipedia så är det ”Premenstruellt syndrom” ett samlingsbegrepp för olika typer av fysiska och/eller psykiska besvär.

Jojo, det är att ta till i underkant, jösses, idag är jag fientlig mot de mesta, idag är jag inte att leka med.Tänk om familjen kunde förstå att de borde lämna mig ifred, nä i stället skall det smöras och frågas för de märker att jag är snällt sagt är sur. Tänk om de kunde låta mig få krypa ner under täcket och bara låta mig vara.

Jag läste en annan benämning på nätet, ”De tre S:en” - Sur, svullen och spänd- och så även att PMS kan förvandla den mest balanserade kvinnan till ett emotionellt vrak.

Ja, där har vi det, huvet på spiken, jag är ett vrak och jag vill vara ifred, ifred, ifred. Tål inte motsägelser, tål inte kritik, tål inget tjafs, jag tål över huvud taget ingenting.

När jag använder intelligensen och tänker på vad det är som är fel, så kan jag inte svara utan det är bara en oroskänsla som härjar i kroppen. Jag vill börja röka, slå på någon, dricka whisky, slänga porslin i golvet, stampa foten hårt i golvet, skrika eller göra något annat orationellt och dumt.

Vad skall man då göra för att må bättre?

Enligt netdoktorn skall man ha motion, de föreslår bl.a kampsport som de tror kan höja kroppens nivå av humörs-höjande endorfiner. Men hallå i PMS är man ju mästare på kampsport, så kan det hjälpa, ja kanske, man får i varje fall slåss.

Vila och avkoppling är en annan sak de föreslår, ex. meditation och yoga, jo men det går väl inte i ett hus fullt med ungar och en massa tonårsbarn som skriker och slåss hela dagarna och kvällarna. Och i samma hus med en familj som aldrig lämnar en ifred.

Sen föreslår de något vätskedrivande medel som örtte, fnys, kroppen skriker ju på en helflaska whisky och en gummiklubba i huvet, en kopp örtte, hmrff…….

Har ni några mirakelkurer för er? Är det bara jag som mår pyton?

Idag ett svart julkort, allt efter humör med stämlingar i vitt, min absoluta favvisstämpel, detta tomteansikte, sen är det Eat Cakes textstämpel.

Den andre är ett saffransbullekort i brunt, koppen är en Whippersnapper tror jag, bullen är från en tillverkare jag inte säger namnet på, den lilla bullen vet jag faktiskt inte, jag börjar få för många stämplar.

Ha en bra dag.

7 kommentarer:

 1. Det måste vara skönt då det blir måndag Netha och alla lämnar hemmet! Hu, det låter ju skitjobbigt det där ... jag är rädd att min egen PMS är en fis i rymden jämfört mot min. Jag är nog bara lite extra skärpt sur om det råkar komma nåt i min väg som stör just då, annars går den rätt obemärkt förbi... Man skulle kunna kalla det mesigt. Kram till dig!

  SvaraRadera
 2. Prcis som du är jag hemma själv. Ett tag til i alla fall.. :-\
  Jag har dom fyra S:n just nu! Sur, svullen, spänd och skitont. BLÄ!

  SvaraRadera
 3. Ja, fy f-n för pms! Inte för att jag har det så himla tvärjobbigt, men blä vad grinig jag kan bli :(

  Kram, Flisan.
  Ps. Prova palt,vet'ja ;)
  Förresten så länkar jag till Dig nu, hoppas att det är ok :)

  SvaraRadera
 4. Jag har inga bra råd. Motion och örtte vet jag inte om jag vill ha i det läget. Choklad ligger nog närmare mina ätbehov vid SSS och en snyftfilm till det kanske i min ensamhet. Då får jag i a f ut lite tårar. Kramar...

  SvaraRadera
 5. Häftigt och annorlund julkort,det svarta alltså.
  Du gör som vanligt fina kort.
  Hoppas dina besvär snart är över,jag har aldrig lidit av pms så jag har inte ett enda litet tips.
  Skönt att slippa sånt jag har ju så mycket annat istället.=)
  Ha en mysig dag vännen!

  SvaraRadera
 6. Herregud, PMS och Kampsport låter ju som en livsfarlig kombination!
  Hahahahaa

  Men sant är nog att man skall röra på sig även om man helst vill ligga och bara inte finnas till så mkt...

  Hoppas du snart mår bättre iaf!
  Underbara kort även om jag inte ens vill tänka på vinter än;)

  Kramar i mängder!!

  SvaraRadera
 7. Ja en mirakelkur är det nog fler än du som är i behov av emellanåt. Visserligen vet jag inte om det är en tröst.

  Kul att du börjat blogga lite igen. Korten är underbara och jag måste säga att jag skrattade gott när jag såg den där bullen från företaget som du inte nämner vid namn!

  kram på dig
  Annika

  SvaraRadera