14 maj 2007

Måndag igen och igen!

Det känns som antingen måndag eller fredag jämt och inte bara känns utan det är det med. :-)

Jaha, så det kan bli, precis när man ställt in sig på att ta över en äldre häst tillsammans med Elk så ändrar de sig. Jaja, de räcker med Elk, detta är ju kanske bara en början.

På söndagen var vi på Islandshästtävlingar för första gången, oj vad spännande, och vad underbara hästarna ser ut i de olika gångarterna, fantastiskt. Fast hela dagen gick vi i huvet och väntade på ”vår” häst som nu äntligen var på väg från Åckelsta gård.

Så kom han då äntligen, som vi har väntat och lillflickan som väntat nu i många veckor fick världens migränanfall när hästen varit här en stund. Äntligen, tyckte hon och nu vill hon ha sommarlov.

Introduktionen i flocken gick bra ett tag, sen kom bråken med en slyngel som befinner sig i sina ungdomsår och måste visa sin manlighet, jag hoppas det går över snart, det ser ju lite otäckt ut när de står med baken mot varandra och sparkas eller går upp på bakbenen och skriker och biter varandra. Jag har läst någonstans att det brukar ta 2-3 dygn innan de har hittat sin position i flocken vi får hoppas det stämmer och att det går utan skador.

I helgen hade vi så kon-firmation för storsonen, eller vi kallar det, förfesten för studenten som kommer om ett par veckor för mellanflickan. Men det gick bra och maten var god, vädret var fint och sonen blev konfimerad.

Här är det mycket partajande på försommar, sen alla pic-nicar i skolan, suck, och som inte det skulle vara nog, sen har vi ju trädgården som måste göras och det skall grävas och fyllas med sand för att lägga dit poolen sen. Sen skall vi ju lägga en terrass på kortsidan av huset och då även sätta in altandörrar från vardagsrummet. Sen regniga dagar skall hall och trappa göras iordning.

Allt på en gång, fast det är väl så maj juni brukar vara, varje år. Undrar om jag får tid att pyssla lite ………………äsch lite tid måste jag nog sno åt mig.
Idag är det ett kort på Elk sedan kommer ett kort jag gjort med en Penny Black stämpel och de är ju likt ett av de två minishettisarna som finns på gården.

5 kommentarer:

 1. En sån stilig familjemedlem ni fått! Lite avis är jag allt! Jag har en dröm om att bo på landet och ha djur...nån gång ska det väl bli så hoppas jag. Kortet är jättefint! Sköt om dig! Kramis!

  SvaraRadera
 2. Jättefin häst!
  Fina kort har du gjort också :-)

  Sköt om dig!
  Kram Cia

  SvaraRadera
 3. Det var mig en ståtlig häst ni skaffat. Det låter verkligen som om ni har fullt upp och det är väl klart att man vill få allt gjort så att man sedan kan njuta. Tyvärr är det väl så att man hela tiden skaffar nya projekt, men LOVA mig att njuta när ni är färdiga!!!

  Klart att du behöver tid för dig själv då och då netha för att bara koppla av eller njuta!
  kram Annika

  SvaraRadera
 4. Men åh en sån ljuvlig liten sak. ;)
  Jätte fin häst!


  Hoppas att allt är bra? Tänker på dig!!!!

  Stor kram
  M I N D I

  SvaraRadera
 5. Maj och Juni toppar året, tom värre än december. OCh då har jag ju bara två barn så jag förstår ditt dilemma netha.
  Hoppas du finner rolighet i allt och tid till dig själv oxå.

  Många kramar

  SvaraRadera