10 mars 2007

Dax igen!

Jag har ju tagit en liten bloggpaus, det får vara så lite då och då.

Vad har jag gjort då? Hm ......... inte mycket.

Härom-dagen så sa lillebror att mamma, du är ingen bra mamma längre för du bakar inte bullar och annat gott.
Jaha, ett nytt dåligt samvete minsann poppar upp, och vem vill vara en dålig mamma. Visserligen har jag inte bakat för att vi inte skall äta en massa strunt, jag har köpt en massa olika frukter istället. Men de andra barnen höll med lillebror, så vad gör man inte för sina barn små, jag bakade semlor och kanelbullar i ett huj.
Samma dag, då lillebror kom hem så fick han mjölk med nybakta kanelbullar och säger då, nu är du en bra mamma igen.
Phu, sicken tur, ordningen återställd. :-)

Min hund är en annan historia, en envis, vet vad han vill, stark, stressad i olika situationer, han skulle i varje fall till vetrinären för kloklippning och spruta. Vetrinärbesöken har blivit en fasa, att hålla 85 kg när han inte vill vara där utan helst i bilen, är inte lätt, jag lovar. Han dreglar och skäller och beter sig allmänt illa och har gjort sen dag 1.
Den sista tiden har jag och en braig djurskötare kommit på att på henne stressar han inte upp sig, eftersom hon sköter hans kloklippning var 6:e vecka så ger hon även honom sprutorna.
Så jag har Svensson i bilen så länge som möjligt och sedan går vi i rask takt in i rummet tillsammans med henne och släpper honom lös. Hon tittar inte på honom utan vänder ryggen till och så gör även jag. Han finns inte för oss utan vi pratar på med lugna röster. Han buffar på mig, går till dörren, skäller lite för att fråga om vi verkligen skall vara i rummet. Jag svarar honom inte och inte heller sköterskan, detta har vi nu gjort några gånger.
Och vet ni vad, denna sista gång så går han in helstressad, och buffar med sin nos på mig säkert ett 20-tal gånger, skäller bara en gång och sedan ställer han sig still och tyst tryckt mot mig.
Då börjar jag klappa honom och se honom, och skötaren böjer sig ner och klipper klorna, efteråt ger hon honom en grillkorv. Han älskar grillkorv.
Jiiihaaaaa, han blir lugnare han är ju 4 år, sen gäller det att han inte blir sjuk förutom ons och torsdag då det är en kvinnlig vetrinär där, för han är såå rädd för män, speciellt de män som skall utmana honom med blickar.
Jojo, har man inte jobb så skaffar man sig, det får ju inte vara för lugnt. :-) Men han är go egentligen och jag älskar min älskade, dregglande, bökiga, rädda lilla Svensson.

Snart blir det äntligen mässa, en härlig mässa som Kortmakarna återigen håller, bra gjort. Det är så skojsigt att gå på denna stora härliga mässa och se allas utbud. På allt material man kan använda till sina alster, fina papper, färger, och en massa dekorationer. Ojojoj, det låter dyrt.

Nog idag, nu skall jag sluta med ett par kort alster jag gjort det sista.
Det första är ett kort till L8´s lilla bebis Max som kom häromsistens.
Det andra är ett kort med en stämpelgroda från Easer samt lite andra tillbehörsstämplar från USA.
Det tredje kortet är ett beställningskort, det skulle vara ett bröllopskort i lime/vitt.

1 kommentar:

  1. Härliga kort du gjort!!
    Hundar kan vara så otroligt roliga! MÅnga gånger förstår inte stora hundar hur stora de egentligen är...å tvärtom med små! ;)

    Ha en trevlig helg!

    /Petra

    SvaraRadera