24 november 2006

Äntligen fredag.....




.......den bästa dagen i veckan, dagen då vi myser och har hela helgen framför oss. Så skönt!!

I helgen skall vi inte göra så mycket, uträtta en del ärende, kanske baka lite lussekatter och varför inte pepparkakor som är så gott. Oh, pepparkakor med grönmögelost är gott, och onyttigt.

Imorse när jag gick med barnen till skolan så upptäcker jag att varje dike är fyllt med vatten, göta-petter vad det har regnat det sista. Vissa av dessa diken är ju alltid torra, men nu är marken så mättat av vatten att den inte orkar ta emot nåt mer. Jösses vad det har regnat, inga småskurar heller uta riktiga ösregn. Tur man bor på en liten höjd för tittar du ner på åkrarna runt ikring skola och hemmet som kossorna går på sommarn så ser det ut som det är en insjö nu. Undrar hur länge detta skall hålla på då.

Min Svensson älskar ju all väta, så varenda dypöl skall han ju i om man inte ser upp, så ni kan tänka vad jag tvättar handdukar. 2 badlakan efter varje promenad, det blir lite mängder det.

Han har varit deppig de sista dagarna för han är hungrig, han får inte rikiigt lika mycket mat, för jag tyckte han har lagt på sig och stora hundar får ju inte lägga på sig, för då sliter det ju så mycket på deras leder.

Så nu sitter han och följer varje tugga som går in i våra munnar, hans ögon ser ledsna ut för att han inget får. Sen är ju Svensson en ståtlig hund som inte gömmer sig under bordet, han får inte plats under bordet, så han sitter och tittar en djupt i ögonen, i ens egen ögonhöjd, så du kommer inte ifrån hans blick.

Han suckar, och suckar en gång till, stackarn han är hungrig.

Igår stack jag till honom en skalad morot, då tittade han på mig lite förnärmad, tog den i mun, och spottade genast ut den och gick med en suck och lade sig.

Men det är ju för hans eget bästa.

Ikväll skall vi äta räkor igen, ni måste tro att jag är tokig, men vi är galna i skaldjur så det blir en massa goa skaldjur.......hoppas jag i varje fall. Fast man vet aldrig, priset kan ju skjuta ihöjd och då är det ju inte värda sitt pris. Nä färska, fasta, salta, fina i färgen skall de vara och ha alla spröna kvar då ni mina vänner, då njuter jag av räkorna. Sen Aioli, segt och knaprigt bröd, lite citron droppat på brödet då känner lustcentrat inga gränser. :-)

Igår kväll gjorde jag 3 nya julkort som jag blev riktigt nöjd med, jag skall sätta ihop dem idag så visar jag dem i helgen. Idag visar jag mina nya tändsticksaskar.

Kramisbananis

11 kommentarer:

  1. Men så fina tändsticksaskar du gjort!! Vilka konstverk! Och Svensson! Vilken maffig hund! Så ståtlig! Jag vill ha en jag med! *drömmer* Kramis och sköt om dig!

    SvaraRadera
  2. Så fina tändsticksaskar!!!!!!
    (stavade jag rätt nu...?)
    Säljer du sånna????????

    Åjo ... stockholmsräkorna gick nog också ned. ;D Hö-Hö!

    Stor kram från en som ska i väg och jobba.... bläääää

    SvaraRadera
  3. Äntligen får vi se dina tändsticksaskar! De är så fina allihop.

    kram Annika

    SvaraRadera
  4. Här tycker jag att räkorna skjutit i priset nu. 219:- kilot såg jag idag :o(( Surt!
    Regn och vatten har vi oxå gott om. Har aldrig duschat så mycket hund som jag gör i dessa dagar. Kommer det inte en sträng av dregel oxå?
    Inte när du äter dina räkor ;o) men av Svensson vid bordet?
    Sån är vår Ella, suckande bedjande och dreglande....

    SvaraRadera
  5. Alltid lika glad av dina alster!:)

    Mmm,en sån där Svensson bor vi grannar med,på andra sidan staketet traskar han omkring och var gång vi är ute med lillNelson och Birk skäller så håller lilltrollet på att göra på sig;)
    Får ta och presentera dem ngn dag då Birk är nyäten och lugn;)

    Skönt att lillebroren är på uppgång,jobbigt att vara sjuk så länge:(

    Hoppas ni haft en underbar fredagskväll och får en härlig helg!

    Många kramar

    SvaraRadera
  6. Vad snygga askar! Det här regnandet är verkligen trist... Ha det gott!

    SvaraRadera
  7. HJÄLP vad han är STOR den hunden! & jättefin!!!!

    SvaraRadera
  8. Finner inga ord. Askarna är ju bara så läckra!!!
    Kram
    /Carina

    SvaraRadera
  9. Jag såg att du hade varit på besök hos mig och självklart kommer jag hit med raska steg.

    Vilka underbara färger du har här på din sida. Varma och fina ! Själv ledsnade jag på min layout och gjorde en ny i fredags... Måste ju testa något nytt då och då liksom.

    Vad du är duktig... Jag ser alla dina kort och askar. Jätte fint !

    Och vad jag blev sugen på räkor nu också när du pratar om det... Mums så gott det är !

    Hoppas att du haft en trevlig helg och att det blev lite pepparkakor och lussebullar bakade. Själv har jag inte börjat med julbaket ännu. Däremot sitter alla julgardiner uppe nu. Åh vad det är mysigt !

    Kram Kram

    SvaraRadera
  10. Mmmmm,får tacka för påminnelsen!:)

    Känns verkligen inte som om man har tid att lukta på några blommor när hela huset stinker målafärg!:/

    Men var penseldrag tar mig ett steg närmare harmoni här hemma och ett slut på renoveringen och mer njutning av de älskade kottarna.
    Det är mitt mål iaf.

    Men jag tror jag skall skippa arbetet några dagar nu efter imorgon... dina ord gav mig en tankeställare och jag antar att det var menat så;)

    TACK och många kramar!!

    SvaraRadera
  11. Vilka häftiga kort och grejor du gör!!! Jag brukar sitta och titta i Panduro och tänka att jag ska göra sånt oxå men längre än så kommer jag inte..... sen bläddrar jag i garnkataloger istället ;)
    Jag önskar oxå torrare väder! Jag har en Springer som oxå äääälskar dyngvattenpölar!!! Jag är såå trött på tassmärken överallt trots att jag torkar och tvättar hennes tassar :( Nä, tacka vet jag minus 10 grader!!! *ler* är ju norrlänning ;)
    Kramar från Maggan

    SvaraRadera