13 oktober 2006

Fredagen den 13:e


Dagen då jag skall gå på min årliga besök hos tandläkaren, går visserligen hos tandhygienisten 2 gånger om året, men det är jag inte lika nervös för.

Det har varit några dagar av dålig mage och lite sömn, faktiskt mindre än vanligt. Gubben min skulle till en annan tandläkare på samma ställe samtidigt, så jag hade ju stöd. :-) Fast jag vet inte om det hjälpte, för han är ju av den retliga naturen. :-)

Men in kom jag och bilder togs och han kollade, och inga hål hittades, skönt han jag och tänka. Men han talade om att en gammal amalgamfyllning hade spruckit så den måste bytas ut.........suck, dubbelsuck.

Men sa han glatt, den här kan vi inte laga upp utan vi måste sätta på ett "inlägg" av porslin. http://www.ptl.se/nyheter/nyheter2.asp?id=16&SidID=737&NyhetsID=270 Men du skall veta att vi kan halvera kostnaden på detta sätt, för en krona som vi alltid satte tidigare, kostar ju runt 8-9000 och denna kostar bara 5000, sen kommer ju undersökning och tandhygienist till förstås, så Hepp, det blir ju bara ca 6000 för en kontroll, lagning och putsning av tänderna.

Tänk vad mycket kul man kunde ha för de pengarna.

Men saker som måste göras, måste ju göras, och jag kan inte göra något åt det. Så jag får tänka positivt, denna skall hålla och sen får man en keramisk vit tand.

Jaja, så nu är jag bokad för 2 besök, den 30:e hos tandhygienisten, så jag är ren och fin innan de skall sätta dit den, och sedan för ett långbesök den 2:e nov. Kul va?

Fast jag måste säga, sicka fantastiska lösningar de har nu, de borrar bort allt gammal, tar ett foto, och informationen går ut till ett annat rum där tandsvarven finns och där görs en tand som skall passa perfekt för min tand. Lätt som en plätt.

Nu kommer gubben min snart hem med en massa skaldjur, jag älskar när alla sommargäster lämnar och kvar blir bara vi boende, då har den lokala fiskhandlaren bra priser och då kan man äta det ofta minsann, och det försöker vi minsann.

Idag visar jag några ATC, som jag gjort innan min pysselblockout, fast jag vill bara viska lite tyst, tarmen har börjat vakna, jag har fått gjort en del minsann.

kramis

9 kommentarer:

 1. Men uuuh är det SÅÅ dyrt att laga tänderna... suck. Borde också gå till tandläkaren, men gillar det inte. Måste nog ringa och boka en tid.

  SvaraRadera
 2. O nej vad det kostar med tänder! Jag tror jag avstår frdags mys med godis i kväll...

  LOOK, den påminner mej om Pet Shop Boys! Cool!

  Trevlig helg!

  Kramar från Eva

  SvaraRadera
 3. Puh, vad dyrt det blev din stackare. Men sedan får du le som sjutton så alla ser din investering :-)

  kram till dej systar mi

  SvaraRadera
 4. Åh så fina bilder som vanligt!!:)

  Huh för att gå till tandläkaren,det var rackligt dyrt!!
  Men du är duktig du som faktiskt ser över dina tänder så ofta!
  Här går det ärligt några år emellan gångerna:(

  Haha,nej det var min kära styvmor som jag muttrade lite åt i mitt inlägg;)
  Har aldrig provat rent Rooiboste,bara sånna skumma blandningar i tepåse och det har ej varit så gott....
  Grönt te älskar jag däremot!
  Skall genast traska ner till min favortittehandlare och köpa lite rött!:)

  Ja att se på trollens hyss på lite håll och slippa vara mitt i det önskar jag med ibland,hahahaa,men det är bla därför jag har bloggen,för att få se det med lite perspektiv,för ibland är det helt galna saker de gör de små älskade fröna!!
  Men som du sa... tonåren lär nog bli värre!!!!
  Huh!!

  Många många snuviga cyberkramar!:)

  SvaraRadera
 5. Usch tandläkaren är inte roligt... jag var med lilla tjejen till tandis i onsdags och vi var där i 2 timmar och 45 minuter. :((( På onsdag ska jag till tandhygienisten. Blä.

  Jätte fina kort... du har inte skickat några ännu. ;)

  Kram kram

  SvaraRadera
 6. Gud vad gott med en massa skaldjur *vill ha*

  Trist med tandis, det kostar alldeles för mycket ju. Hoppas det blir bra till slut och du blir nöjd.

  Jag syns inte på CM nu för jag har mäkta bekymmer på min egen lista som nu håller på att nystas upp. En mytoman som ljugit för alla oss andra i över 1 år om sitt nya liv. Vilken härva...


  Kramar

  SvaraRadera
 7. Det med tandläkaren är inte kul. Jag har börjat gå till hygenisten istället ett par ggr om året. För att få dom lite vitare osv.. :).
  Har bara haft två hål i mitt liv med ca 20 års mellanrum så dom tyckte det var lika bra att gå till henne istället...o jag säger inte emot.

  Hoppas helgen har varit bra!

  SvaraRadera
 8. Kikar förbi och säger "HEJ"! Hoppas du har det bra och pysslar på som bara den så vi får se massor med nya vackra foton på dina alster ;)

  Stor kram från Eva

  SvaraRadera
 9. Kikar in....
  stooooora varma kramar!


  M I N D I

  SvaraRadera