27 september 2006

Ojojojojoj, va blöt jag blev


Idag när jag tog promenaden med barnen och hunden till skolan, så duggade det lite lätt. Vän av sandaler som jag är, så satte jag på mig det, men jag tog i varje fall en jacka mot vätan.

Men när vi kommit en 200 meter så var det som himmlen öppnade sig, det blev vattenpölar överallt snabbt som ögat. Barnen som var klädda ordenligt med stövlar och regnkläder med både jacka med huvva och byxor tyckte detta var skitroligt.

Fniss, jag måste nog sett ut som en dränkt katt för det rann från huvudet och ner i nacke och ögon och sedan ner på byxorna, och när de blev fyllda så rann det ner i sandalerna.

Barnen kom till skolan och hängde in regnkläderna i torkskåpen och jag skulle gå hem.

I sandalerna gled så fötterna fram och tillbaka, så jag hade svårt att gå. Så där gick jag som en dränkt katt och alla föräldrar som körde förbi skrattade och vinkade och tyckte detta såg skitkul ut. Jag var lika blöt som om jag hade tagit ett dopp, och vid min sida gick en heldränkt hund och njöt och hade inge bråttom.

Så när jag hade ungefär 500 meter kvar hem så insåg jag att blötare kunde jag inte bli, så han fick kissa och lukta på och jag började sakta ner.

Då skedde undret, då slutade det regna.

Så sandalerna fick ingen påfyllning, så det blev lättare att gå i varje fall. Sen möter jag en "käck" hundägare som tittar på mig med bekymmrad blick och utbrister glädjefullt, "det finns inget dåligt väder, bara dåliga kläder".

Som om jag inte visste det. hmfrrrmm.......

Men nu sitter jag här torr efter en varm dusch och lite gott kaffe och inser faktiskt att detta borde jag göra varje dag, för det är ju väldans skönt efteråt. Men jag har börjat på en lista;
 • regnjacka med huva
 • regnbyxor

Idag är det grått ute, så idag visar jag ett par alster som jag gjorde häromdagen, så dessa blir lika gråa och svarta som vädret idag, dock finns det en liten färgglad glimt i dem.

Ha en bra dag.

10 kommentarer:

 1. En sån syn!
  hehe
  Ja man borde alltid ha en líten ryggsäck med regnkläder,våtservetter och ombyten till barnen med sig,skulle nog önska o bli känguru i nästa liv så man hade allt packat,haha;)

  Otroligt fina verk som vanligt!!

  många kramar

  SvaraRadera
 2. Hahaha, jadu det där hände mig med för några veckor sen! Var ute och promenerade och var 30 minuter hemifrån när det brakade loss. När jag kom hem så såg det ut som om jag simmat klädsim. Kunde t.o.m. vrida ur trosorna... *s*

  Gillar dina kort! Så fina! Kramis!

  SvaraRadera
 3. *fnissar*
  Kan tänka mig att det plaskade rejält om dig vännen...

  Regnkläder var det ja.

  Du måste ju föregå med gott exempel netha (om inte för barnen så för andra hundägare) ;)

  Hoppas du inte blir sjuk nu.

  Kramar

  SvaraRadera
 4. Åh, det lät nästan skönt med regn!! Jag börjar bli lite rastlös av denna fuktvärme, idag har vi varmt, stilla och fukt i luften så det kanske är på väg hit också! Rejäla skurar är bra (om man inte blir blöt typ på väg till jobbet, då är det inte kul) och sen får det bli uppehåll på en gång!
  Ha en härligt dag Netha!

  SvaraRadera
 5. Hihihi, sitter här och ler åt din härliga berättelse. Det är kul med regn, eller hur ;)

  Kram/jenny l

  SvaraRadera
 6. ;D ;D

  Fina alster du har gjort!!!

  Kram kram

  SvaraRadera
 7. Jag ser dej framför mej nu och sitter stor skrattande på min pinnstol, skrattar så jag nästan glider av den ;) Du är så stört skön du, netha vännen!
  Och som vanligt så är Svensson så klok. Vad är det för mening att jäkta när livet liks är som det är.

  Underbara nya kort!

  Stor kram från Eva
  ps. Ditt Bono bokmärke hänger med ännu, nu ligger det i Paulo Coelhos Pilgrimsfärden.

  SvaraRadera
 8. Livsglädje, Netha !!! Tack för att du delar med dig.
  Förresten: det understa kortet är urljuvligt !

  SvaraRadera
 9. Nu när det börjat regna som tjyven så kan du sitta inne och tillverka mera av dina underbara kort - det är väl positivt? :-)
  KRAM
  /Carina

  SvaraRadera
 10. Fniss, jag kan riktigt se dig komma lufsande i regnet. Jag var också ute i hällregn fast jag hade regnkläder och hade faktiskt lämnat sandalerna hemma.

  kram

  SvaraRadera