14 juli 2006

Fredag!Stora problem ger pappa mig varje år, för varje år fyller han år och jag vet aldrig vad jag skall köpa. Jag frågar honom och han säger "äsch, jag vill inte ha nåt". Jag ger förslag på skjorta, nä då har han 50 när han sist räknade. Strumpor?, nä han har lika många där.
Jag har ju alltid kunnat köpa golftillbehör tidigare år, men han golfar inte längre, intressena har minska ju äldre han blir.
Så efter mycket om och men så bestämde jag mig. Han gillar räkor och han gillar prinsesstårta, så nu får han säga en dag, så kommer vi ner med färska räkor och alla smaskiga tillbehör samt prinsesstårta.
Jag visar kortet jag har gjort till honom, allt är målat på fri hand med acrylfärg och pensel, siffrorna är foamstamps som jag sedan klippt ut. Som vanligt ger min scanner inte rätt färg.

Här kommer en stor parentes:
(Då menar jag inga Stockholmsräkor, sådana vi fick på räkbåten i Stockholm sist. Gulrosa, med svarta huvuden, utan spröt, sladdriga och vattniga och smakade inte ett jota, absolut ingenting sen som avslutning på räkmordet så hade ju många trampskador på sig. Nä han skall få en alldeles färsk, rosa, fast och med massor av smak och sälta och så skall man sticka sig i räkskålen när man tar dem, för spröten är så fasta och vassa. Jag hoppas verkligen jag får bjuda både Mindi och Cloudberry på riktiga räkor någon gång, för de skall inte tro att räkor smakar så blaksigt. )

Idag skall jag, gubben min och mina 3 yngsta samt mitt äldsta barnbarn åka på släktkalas, vi skall bo i tält ett par nätter vi Vänerns strand och sen skall jag träffa kusiner som jag inte träffat på 30 år. Spännande och kuligt, tänk vad många minnen som poppar upp när man börjar använda hjärnan lite. :-)

På måndag börjar gubben min sin semester på 5 veckor, så nu äntligen skall köket få sina 2 fönster till och alla luckor och skåp skall upp oh vad det skall bli mysigt med ett nytt kök.
Ha det bra så hörs vi nog lite då och då emellanåt.
Barnen kom att tänka på att de har gjort hälften av sommarlovet igår, de fick lite panik, vi har ju inte gjort något speciellt. Jaja, nu skall vi ut på lite mindre äventyr, bara vi får hundvakt. :-) Det är ju inte så många precis som erbjuder sig att ta hand om 85 kg, dregglande hund kan jag säga. .-)

Snart är det jul!

här är ett kort på pappsen när han fyllde 80


Kramis netha

12 kommentarer:

 1. jag tror alldeles säkert att din pappa blir väldans glad åt den presenten. Det är jobbigt när man inte vet vad man ska hitta på......

  Hoppas släktträffen blir trevlig och att vädret blir bra. Underlättar ju en del när man tältar.

  Ha en trevlig helg!

  SvaraRadera
 2. Törs iiiinte fixa någon mera träff tror jag.... dessa räkor ger mig snart mardrömmar. ;)

  Ha det gott!"
  M i n d i

  SvaraRadera
 3. Va kul att få se ett kort! Sån härlig tårta din pappa fick :).Han ser pigg ut.

  Trevlig helg!
  ><((((º>

  SvaraRadera
 4. Vilket fint kort på din pappa!!! och vilket fint kort till din pappa - men det har jag ju redan sagt.
  Hoppas att han blev glad för räkor och tårta.

  Kram

  SvaraRadera
 5. Man kan då inte tro att han fylller 80. han ser vädigt ung ut. :)

  SvaraRadera
 6. Vad mysig han serut din pappa, och vilken underbar tårta. :)

  Angående räkorna kan jag bara säga att jag håller med till fullo. De ska stickas.
  Och det är en jättebra present.

  Kramar

  SvaraRadera
 7. Ouff,att det snart är jul var ju verkligen inte det man ville höra idag!
  hahahahaa

  Men så mysigt det lät med räkorna,det hade jag iaf blivit superglad för!!:)

  många kramar
  /ila

  SvaraRadera
 8. Mums, räkor, princesstårta och jordgubbar mmm, man blir riktigt sugen när man ser dessa foton. Kan det bli bättre? Ditt handgjorda kort är så super fint!

  SvaraRadera
 9. Ha det så gott när ni åker i väg! :)

  Och du vännen.... även fast jag bor mitt i landet så har jag också ätit "riktiga" räkor. ;) Vi har ju tex en stor och fin fiskdisk på min affär dit det kommer färsk fisk var dag. ;)Fast såååå hemska tyckte jag inte Stockholmräkorna var... tss. Sällskapet och utsikten övervägde. :))))

  Kram kram

  SvaraRadera
 10. Vilken söt "liten" pappa du har! Jag förstår att han blir riktigt glad av besök och att ni har med massor av mumsigheter! En toppen present till någon som ändå har "allt". Tänk det skulle man göra oftare, hälsa på hos någon och ta med sig maten. Bra ide!
  Snyggt kort du målat! Du ska verkligen satsa till 100% på ditt egna målande, de korten blir så himla snygga och mycket mer personliga än alla man stämplar.
  Jag stekte ren kött igår och tänkte på samtalet om maten *fniss* ("skoskaven")
  Mysigt med tält semester!
  Nu sticker jag söderut igen minst 2 veckor till. Vi hörs när jag återvänder norrut igen, sköt om dej!
  Kram från Eva

  SvaraRadera
 11. Jag förstår ej varför jag inte kan komma in på din sida från min gästbok,hahhaa
  jag och datorer...suck;)

  Jag loooovar att jag försöker ta vara på stunderna,jag är en riktig njutare faktiskt!
  Lägger ofta tråkiga saker åt sidan och prioriterar lite lycka med det som är viktigast,kottarna:)

  många och kramar och tack!
  /ilapila

  SvaraRadera
 12. Guu vilket fint kort.
  Vad duktig du är..

  Ha det så bra.
  // Jessica

  SvaraRadera