24 januari 2011

Ett dygn i Zingos liv!

 Zingo under sängen

09:00  Skön morgon, jag sträcker lite på mig, kissar och äter lite torrfoder.

10:00  Det händer något konstigt i denna familj idag, mina saker packas … hm.

11:00  Nu sitter jag i en bur i bilen, det är kallt och tråkigt…

12:00 Blir avsläppt och lämnad hos en familj jag aldrig träffat förut, jag undrar faktiskt vad jag gör här. Jag går runt och jamar lite. De har en annan katt och han har fräckheten att se ut som jag och sen vill han leka med mig. LEKA … jag, med en främmande och en kastrerad hane dessutom. Sen är det en hund som måste varan instängd på övervåningen, han gnäller, hoppas de håller honom däruppe.

13:00  Ligger under sängen, här ser man och får vara ifred, här går både människor och katt och hund in i rummet, tur man ligger bra och kan morra.

14:00 Jag ligger kvar, nedrans skitfamilj med både hund och katt.

15:00  Jaha, familjen tror att jag skall komma fram med lite skinka, suck … bli katt, familjen!!

16:00  Äntligen har familjen gett upp, de har skickat alla i familjen, de ligger där och pratar och tror att de skall få fram mig. Känn er blåsta för Zingo, hon är en katt som vet vad hon vill.

17:00  Tji fick ni, jag kommer inte!

18:00  Börjar bli lite långtråkigt, men jag ger ju inte upp

19:00  Jag börjar nog bli kissnödig, men jag kämpar på.

20:00  Bläh, vad trist jag har det, jag börjar vilja kela lite, men mest kissa.

21:00  Jag är envis, men den där blåsan…

22:00  Nu gick lilla sonen och lade sig ovanför mig, han pratar med mig, sicken typ.

23:00  Nu kommer hon, den där människan som talar med rätt snäll röst, hon lägger sig också, ovanför mig, och hon säger god natt Zingo! Suck!

00:00  Nu är det tyst, jag är så pinknödig, men den däringa katten i huset som bara vill leka….suck. Jag morrar och morrar, han ger sig och går.

01:00  Denna katt sover han aldrig, jag får aldrig vara ifred, hunden har de i varje fall stängt in. Men snälla lilla katt, ge dig nu, jag vill inte leka, jag morrar lite till.

02:00  Börjar bli rätt bra på att morra, det liksom kommer hela tiden. Tanten ovanför vänder sig, hon kan nog inte somna när jag håller på så här, jag fortsätter. Nu är jag kissnödig på riktigt!

03:00  Äntligen har människan ovanför gått upp släppt ut den däringa andra katten som de kallar Strössel … nu sätter hon sig på golvet i tvättstugan och ropar mitt namn … hon kan ju inte vara farlig………men jag morrar lite till……… men nu är jag nödig, äsch jag går dit. Tjohej en kattlåda … jag skiter i om hon tittar, nu skall jag kissa… ahhhhhhh … nu vill jag kela. Tanten är ju stor och mjuk så henne går vi runt och stryker mig emot … nu får hon klappa mig, det är rätt skönt … Men nä, där gick hon för långt, hon försökte klia mig under hakan … men jag fräser, då slutade hon.

04:00  Men hallå, nu är katten och hunden borta, let´s party, låt mig sjunga lite till … eller mycket.

05:00  Går runt här på undervåningen och sjunger, jag undrar faktiskt var är min egen familj, jag letar i sängen, men där är bara sonen som snarkar lite, och där är den där tanten igen. Hon var ju rätt snäll så jag stryker mig emot henne. Men lär hon sig aldrig, jag vill INTE bli klappad när jag är under stress. Men där lärde hon sig nog, jag fick in en riktig klo i hennes hand.

06:00  Men hallå, jag som sjöng så fint, nu kommer hunden från övervåningen och stör, och gubben i huset och en dotter också ... tillbaka under sängen.

07:00  Jag ligger kvar, detta är inget liv för mig, en hund som rör på sig, en tokig katt som kommit in igen och försöker och vill komma under sängen och leka… igen … nä, nu får jag morra lite till.

08:00  Nä, nu har jag fått nog, nu går jag ut härifrån, jag skall kissa igen och inget kan stoppa mig. Jag smyger … smyger, det går inte fort för vid minsta ljud så är jag tillbaka under sängen. Oh, där är hon jag rev inatt, undrar om jag kan kela lite … jo det gick … hon har lärt sig, hon kliar mig inte under hakan, utan smeker mig på ryggen… skönt. Nä nu skall jag kissa, jag fortsätter smyga. Oh äntligen … ah HHHH, så skönt. Men… där är den förbolda katten igen, jag morrar och smyger förbi i en stor cirkel, ah tillbaka, nypinkad och fin.  Men hon klappade så skönt, hon sitter där vid sin dator, och jag ligger här, äsch jag går fram och försöker kela lite till.  Nu har jag gått 20 cirklar runt hennes ben och hon håller ner handen för att stryka mig över ryggen, skönt. Men där… japp, där kommer den andra katten igen, har han inte fattat!  Morrar, lägger på lite extra morr så det verkligen hörs … va … han lägger sig ner… på rygg? … jag smyger fram lite till och morrar det värsta … han kryper ihop och går undan, han har fattat, tjo ho … men där kommer hunden, tillbaka under sängen. Nu kommer också den stora pojken ner, och pratar gullegull med mig, liggandes på mage och tittar in under sängen … sån typ, han tror det går och smöra.

09:00  Nu har alla gått hemifrån, utan tanten som återigen sitter vid datorn, men nu har jag haft en sådan jobbig natt, så jag tror jag sover lite, för lilla katten sover, hunden sover och jag tror nästan tanten sover med. Hon hade påsar under ögonen, hihi, var det pga. av mig? Skulle nog tro det!

Strössel vill leka

3 kommentarer:

 1. Staaaaaars Zingo...
  Men du tjejen.
  Där kan du ju inte ligga hela vintern?
  Släpp sargen och kom in i matchen va´?

  SvaraRadera
 2. Hahahahhaaa, sååå söt!!:)

  Läser ikapp hos dig fina efter ett
  alldeles för långt uppehåll!

  Massvis och mängder av kramar!

  SvaraRadera
 3. Kikar in och önskar dig en fin söndag!

  KRAM från Eva

  SvaraRadera