11 december 2008

Idag har det varit synd om mig!

De sista veckorna har jag knappt kunna äta på vänster sida i munnen. Den har ömmat när jag legat på sidan, tagit mig på kinden, ilat i blåsväder osv.osv.

Till saken hör att jag har en tendens att bita sönder mina tänder på nätterna för jag tar ut min bettskena nattetid. Så tandläkaren hade fått bygga på 2 tänder jämte varandra med porslinskrona för ett par månader sedan. Efter 2 veckor hade jag ont och rotfyllde den ena, för ett par veckor sedan var jag tillbaka för jag fortvarande ömmade och hade ont men han hittade ingeting. Men de sista 10 dagarna har det börjat göra riktigt ont, och då menar jag RIKTIGT ont.

Så idag ringde jag själv tandläkaren, och ringer jag till tandläkaren då har jag ont.

Jag fick naturligtvis komma idag, jodå, en varbildning i den andra tanden, så det blev en rotfyllning där med. Och idag gjorde sprutan ont, såååå ont, hujedamig va ont, riktigt smärtsamt, jag tror ni förstår vad jag menar.

Och då inte bara smärtsamt utan smärtsamt dyrt med, 2 nya porslinskronor samt 2 rotfyllningar blir dyrt.

Tandläkaren gnolade en sång om julen och att då går tänder sönder, men hallå, sa jag efteråt, det är ju inte ens jul än. Men han tyckte han var så rolig.

Men vet ni vad, alldeles nyss kunde jag äta en macka utan att jag hoppade till för att jag kom åt tanden, det molvärker lite, men den ömmar inte. Nu får vi se om jag slipper pencillin, han gav mig några dagar för att kolla detta, för jag vill ju inte käka pencillin i onödan.

Hoppas dagen imorgon blir bättre i varje fall.

Nu börjar minsta flickan bli sjuk igen, sen så fyller näst äldsta och det mittersta barnet år så vi skall ha kalas och vi tänkte på söndag, men nu får vi se om detta blir av.

Kram på er.

Idag visar jag ett julekort jag gjorde häromkvällen med lite piratsnögubbar.

9 kommentarer:

 1. Nämen, var det så illa =(. Har tänkt på dig ska du veta. Hoppas nu du ska slippa mer problem.

  Underbart kort!

  Kram
  Paula

  SvaraRadera
 2. Ja, det har verkligen varit synd om dig. Lider med dig. Det finns väl inget värre än att ha ont i munnen. Hoppas det är bättre nu!
  Å inte är det billigt heller...

  SvaraRadera
 3. Fy vad jobbigt, det värsta jag vet är tandvärk.. Och då har jag inte haft inflamation i någon tand än så det vet jag inte hur det känns, menjag kan tänka mig om "vanlig tandvärk" är hemskt då måste du ha lidit något otroligt..

  Hoppas du slipper penicillin nu bara..

  Kramis Camilla

  SvaraRadera
 4. Men fyyy å fyyy *ryser* Jag lider verkligen med dig :( Men nu kanske du kan få en lugn och smärtfri jul iaf. Jag genomled också smärta för några veckor sen. Tre sprutor som gjorde så j-kla ont. Jag skakade som ett asplöv, grät och hyperventilerade. Sen tog inte den där hemska bedövningen ändå. Hon borrade två ggr och jag ville bara dö. men men tanden blev inte lagad så jag måste dit igen *snyft*
  Håller tummarna för att du slipper pencilin. Kram kram kram på dig netha.
  Glömde säga att kortet är supercoolt :)
  *kramis*

  SvaraRadera
 5. Stackars dig vad ont du har haft. Jag vet hur det känns för jag har haft varbildning många gånger de sista åren. Pencillin har jag fått också flera gånger. J-kla ont har jag haft. Jag säger som min mormor alltid sa - jag har fått för mina synder.
  Hoppas att det blir bättre nu så du får en jul utan tandvärk.
  Trevlig helg och
  kram från mormor s

  SvaraRadera
 6. aj aj aj! Huvva för att ha ont i tänderna!!!

  Skickar en STOR tröste kram!!!

  SvaraRadera
 7. O stackare. Låter inte alls skoj. Hoppas du snart blir som vanligt igen

  kram am

  SvaraRadera
 8. Hujedamig, det låter horribelt!

  Ursnyggt kort, krampårej!

  SvaraRadera
 9. Nä men aj aj... usch det lät inte trevligt alls. :(

  Stor kram
  M I N D I

  SvaraRadera