31 december 2007

Gott Nytt År!

Vad händer med nytt år?

Måste jag sträva efter något nytt och bättre och större, eller att väga mindre, röra mig mer, tjäna mer, äta mindre, äta nyttigare, sluta med fett, börja med frukt.

Visst kan det bli bättre, i varje fall ekonomiskt, det vet jag.

”Året 2007 skall bli ett netha-år, året då jag tar hand om mig, göra saker som jag vill och familjen vill, inte de saker som förväntas av mig (och de är oftast jag som sätter de förväntningarna), alltså inga måsten……….jo en del måsten, måste jag ju genomföra för att vi i familjen skall kunna leva, men inte de där måsten för sakens skull, de där som förväntas av mig för jag har varit så präktig genom livet, de förväntningarna skall jag strunta i. ”
Detta skrev jag på nyåret 2006, har det blivit så?

De har varit ett netha år, jag har tagit körkort, gått ner 10 kg av mina 25 kilos övervikt, skaffat 2 islandshästar, börjat röra på mig mycket mer, skiter i att städa så mycket som jag gjorde innan, köper en del halvfabrikat till mat och ibland äter vi färdigköpt skitmat, låter barnen och gubben göra mer hemma osv.osv. Jag har verkligen sänkt mina krav, jag har börjat inte säga ja till allting utan säger i stället, kanske och så tar jag en funderare, känns det bra så OK, känns det inte bra så nej tack. Jag drar mig ofta undan för att ge mig tid för eftertanke och låta kroppen värka färdigt. Stannar ofta upp på en promenad och fångar ögonblicken av ljud och vacker natur fast jag måste öva mer på det.

”Nä njuta av dagen, tacksamt gå igenom dagen med förundran om allt som finns i min närhet, ta hand om de mina och de få vänner som fortvarande står ut med mig efter min personliga krasch. Se mina barn växa upp, samla energi och lust, njuta av vårt nyrenoverade kök, baka den där jättedegen utan att plocka bort allt i köket för att få plats. Små mysiga glädjeämnen, dem skall jag njuta av under 2007.”
Detta skrev jag förra nyåret med och jag skriver fortvarande under på detta, just att lära mig mer att njuta av ögonblicken.

Så mitt nyårslöfte i år blir att jag skall kämpa på minsann, jag skall samla mer energi och bli mer netha och mer glad för man blir glad när man njuter av ens egen vardag. Sen skall jag ta nästa 10 kg och försöka lära mig att äta frukost och sedan att ta mig tid att gå mina morgonpromenader, kanske inte varje dag men ialla fall 3 dagar i veckan.

Nu önskar jag Er mina vänner ett riktigt Gott Nytt År, jag hoppas att 2008 skall ge er många spännande händelser och lyckliga stunder.

Massor med kramar från en just nu något frånvarande netha

p.s. dessa 3 aforismer gillar jag speciellt det sista, det skall bli min ledstjärna för 2008, njut och sjung. :-)

Dobedobedo, dobedobedo, dobedobedo!

9 kommentarer:

 1. Det där var en väldigt bra analys sammanställning. Att man lyckas med en del bättre än andra behöver ju inte betyda att det "andra" är misslyckande. Huvudsaken man gör så gott man kan och mår bra - och Netha tycker jag verkar må toppen så här i slutet på året - hoppas vi får se lika gott av dig och roligheter på nya året! Kram och puss på dig Netha!

  SvaraRadera
 2. Det var tänkvärda ord, både dina o bildernas!
  Lycka till o gott nytt år!!
  Kram

  SvaraRadera
 3. Gott Nytt År Netha. Du har haft härliga förberedelser inför julen. Precis som det skall vara. Duktig har du varit hela året med att gå ner i vikt och tagit hand om dig själv och familjen mer och och skippat en massa måsten.

  SvaraRadera
 4. Gott Nytt År! Dte var tänkvärda ord!! Kram / Maria

  SvaraRadera
 5. Du Är så klok! Verkligen tänkvärt!
  GOTT NYTT ÅR!!!!!!
  Kramar från mej

  SvaraRadera
 6. GOTT NYTT ÅR
  min käraste vän NETHA!

  Stor kram
  M I N D I

  SvaraRadera
 7. Tittar in på nyårsdagen för att önska gott nytt år och hoppas att allt är bra med dig och familjen!

  Stor kram!

  SvaraRadera
 8. Jag ses var som helst.. bara vi ses och det ska vi ju göra. Eller hur??? Vi får börja planera redan nu så har vi något skojsigt att se fram emot. :)

  Ser fram emot din lista... kikar in sedan igen. ;)

  Stoooooor kram igen
  M I N D I

  Pst... Nu är det väl dags med lite ny grafik igen va? ;)

  SvaraRadera
 9. Jag tycker dina nyårslöften är riktigt bra! Att försöka njuta av de små stunderna och värna mer om sig själv är klokt.
  kram Annika

  SvaraRadera