30 december 2006

Nytt år!

Nytt år!
Vad händer då?
Måste jag sträva efter något nytt och bättre och större, eller att väga mindre, röra mig mer, tjäna mer, äta mindre, äta nyttigare, sluta med fett, börja med frukt.
Eller kan jag luta mig tillbaka och njuta av vad jag har och vara som jag är?
För som det är nu, känner jag mig nöjd faktiskt, jag är tillfreds.

Visst allt kan bli bättre, det vet jag. Men varför lägga en massa energi på bättre boende, bättre TV, snyggare kropp, bättre lön, bättre, större och mer av allting.

Varför inte bara luta sig tillbaka och njuta av hur mitt liv blivit eftersom jag är tillfreds och nöjd. Tänk att bara ha ett år med njutning och avkoppling utan ambition om att bara sträva efter bättre och ha mer.
Jonathan Swift skrev en gång ” Må du leva alla dagar av ditt liv!”, och det tycker jag låter som en bra ide. Och leva för mig är att må bra i själen och göra det JAG vill göra.
Med andra ord skall jag under året 2007 njuta av dagen, barnen, mannen, pysslet, hunden, trädgården och bara av mig själv. Njuta av allt vi har strävat till, slitit med och bara vara och göra lite som vi vill.
Året 2007 skall bli ett netha-år, året då jag tar hand om mig, göra saker som jag vill och familjen vill, inte de saker som förväntas av mig (och de är oftast jag som sätter de förväntningarna), alltså inga måsten……….jo en del måsten, måste jag ju genomföra för att vi i familjen skall kunna leva, men inte de där måsten för sakens skull, de där som förväntas av mig för jag har varit så präktig genom livet, de förväntningarna skall jag strunta i.
”Det är först då fågeln kastar sig ut i fria rymden som han känner att han har vingar.” säger Wagner, och det är rätt. Det skall jag göra, kasta mig ut och släppa alla krav på mig själv, alltså alla de där kraven jag ställer på mig själv, men som jag egentligen inte behöver ha.
netha kan vara som alla andra, jag blir ju inte mindre omtyckt för att jag sänker kraven på mig själv………eller blir jag det? Nä man får ju inte vänner av kraven på en, utan man får vänner om man själv är en vän, och en vän ställer ju inga krav.
”Många karriärister är som murgrönan; krypande stiger de högre och högre.” säger Ralph Boller.
Men jag, jag vill inte vara en krypande växt, jag vill hellre vara en mjuk, avslappnande växt, en växande mossa, som växer utan krav det vill jag vara.
Så 2007 skall jag försöka vara netha, som jag vill att netha skall vara. ” Alla dessa dagar som kom och gick, inte visste jag att det var livet.” sa Stig Johansson.
Nä njuta av dagen, tacksamt gå igenom dagen med förundran om allt som finns i min närhet, ta hand om de mina och de få vänner som fortvarande står ut med mig efter min personliga krasch. Se mina barn växa upp, samla energi och lust, njuta av vårt nyrenoverade kök, baka den där jättedegen utan att plocka bort allt i köket för att få plats.
Små mysiga glädjeämnen, dem skall jag njuta av under 2007.
Det blir mitt nyårslöfte i år, svårt att följa om man heter netha, men jag skall kämpa på minsann.
Idag visar jag mina senaste alster som jag gjorde igår och idag med mina nya stämplar. Sen har jag målat både bakgrund och figurer med distresser.
Nu vill jag önska Er alla därute
Ett Riktigt Gott Nytt År

15 kommentarer:

 1. Vilken helt fantastisk idé till nyårslöfte! Att njuta mer av nuet och ta vara på varje dag är något vi alla borde ta till oss lite mera av.

  Så kämpa på det här året och jag lovar att vi är många som ska hejja på dig när du ÄR netha!

  kram och gott nytt år på dig
  Annika

  SvaraRadera
 2. Dessa ord kan jag skriva under på, satt precis för en stund sen och funderade på mitt kommande år och under 2006 har jag uppfyllt en del av det du beskrev i början men det har ju knappast gjort mig till en mer harmonisk människa... 2007 ska bli mer harmoni för min del! Kram på dig och gott slut!

  SvaraRadera
 3. Kloka ord och beslut, ett 2007 netha år låter som att din insikt har invaderat dig - BRA !
  och med sådana SUPERTJUSIGA stämplar kan det ju bara bli ett bra 2007 *flinar*
  Var rädd om dig och ett GOTT NYTT ÅR vännen!
  *kramar om*

  SvaraRadera
 4. Att njuta mera av de små sakerna låter ljuvligt tycker jag. Jag verkligen verkligen anstränger mig för att se alla de små stunderna och njuta av varje dag med min lilla bebistjejj och de stora pojkarna. Eftersom varje dag är unik och fylld med sina egna glädjeämnen som inte kommer tillbaka.
  skickar massvis med kramar och förhoppningar om ett underbart nytt nethaår...

  /jenny

  SvaraRadera
 5. Det låter jättebra netha!!! Och då det känns jobbigt kan du alltid gå tillbaka och kika på vad du skrev i detta inlägg-som en liten påminnelse sådär :)

  Gott nytt år min Vän!

  Marika :O)

  SvaraRadera
 6. Ville bara kika in och önska dig
  ETT RIKTIGT GOTT NYTT ÅR !!!

  Hoppas året blir precis somdu önskar dig för det är du värd..

  Massa Kramar Camilla

  SvaraRadera
 7. °¨¨°º©©º°¨¨°º©©º°¨¨°

  G O T T N Y T T Å R
  önskar jag dig min goa vännen!

  Stor varm kram
  M I N D I
  .. som tyvärr inte hann med det där du vet. :(

  °¨¨°º©©º°¨¨°º©©º°¨¨°

  SvaraRadera
 8. gott Nytt År även till dej systra mi.
  Hoppas vi båda får ett bra 2007

  kram am

  SvaraRadera
 9. Kloka och tänkvärda ord Netha.

  Önskar er alla ett Gott Nytt År!

  SvaraRadera
 10. Kära Netha !
  Tack !!! Tror att många människor, skulle behöva ha en sådan som du, som mentor.

  PS. Har du läst "Måsen" ?

  SvaraRadera
 11. Önskar dig lycka till med ditt löfte. Hoppas verkligen att du får vara precis den mossiga växt som du själv vill vara. Själv tror jag att jag ska försöka klättra lite till men se till att jag har lite mossa att falla i om det skulle behövas :-)

  KRAM
  L8

  SvaraRadera
 12. Du är en KLOK kvinna netha! För att vara nöjd med sig själv och det man har är stort! Heja! Många gånger så tror jag att vi människor strävar efter något som vi redan har. Kram och ett gott nytt år!

  SvaraRadera
 13. Vist!:)
  ” Må du leva alla dagar av ditt liv!”
  Ja det önskar man ju att man kunde göra.
  Komma ihåg det mantrat,man borde kanske säga det för sig själv varje dag...
  För visst missar man att njuta ibland,precis som du brukar påminna mig om;)
  (Jag är så tacksam för påminnelserna:)

  Ingen skulle väl kunna tycka mindre om dig för att du tar hand om dig själv och de dina mer,tvärtom,är man lycklig gör man andra lycklig:)

  Tack för de kloka orden!

  Många många kramar!

  SvaraRadera
 14. Det var ett nyårslöfte som heter duga det! Huvet på spiken! Ett helt underbart år önskar jag dig! *kramis*

  SvaraRadera
 15. Klokt skrivet av en klok kvinna! Jag står verkligen brevid dej i allt detta, håller med *nickar instämmande* 2007 blir DITT år för dej, helt klart! För när du börjat tänka tanken är det inte långt borta innan den införlivats totalt i verkliga livet med.

  Jag önskar dej verkligen ett toppen år!!!

  STOR KRAM från Eva ~cloudberrie~
  http://cloudberrie.blogspot.com/

  SvaraRadera