04 september 2006

En kärleksförklaring


Ojojojoj, jag är kär.
Hela kroppen känner kärlek, värme och mysighet.
En sån konsert!
Här skulle jag kunna tänka mig att vara 70 år och bli groupie, springa……kanske inte springa, men gå med min rullator, och jaga honom lite.

Vet nog inte vem som hade vunnit. :-)

Men där satt han på sin stol, snart 81 år, sjöng med hela kroppen, spelade med hela kroppen och pratade med glimten i ögat och ibland grymt humoristiskt.

Han drev med sin ålder och sin kropp och talade sedan om att det var sista gången vi sågs, jag lovar inte ett öga var torrt då.

Klyschor, ja, men jag gillade det ändå, för han är en varm människa, ödmjuk och kärleksfull och spelar som ingen annan.

Han spelade han så jag fick ståpäls, de säger att bluesen griper tag i en, och sannerligen om den inte gjorde det. Jag både grät och skrattade när han lekte på sin gitarr Lucille.

Ojojoj, sen spelade hans band så tight och så bra att man bara satt och njöt och försvann i någon typ av dimma när de spelade. Blåsarna spelade såå underbart och saxofonen fick bröla lite då och då och finns det något läckrare än en brölande saxofon som håller igång.

Det var också ett långt parti, där bara kungen själv, samt en gitarrist, bassist och trummisen spelade, och taket lyftes ändå, ojojoj, vad det gunga.

Efter drygt 2 timmars underhållning så var det då dags att ta farväl, BB King skulle lämna oss.

Så under stående ovationer gick han långsamt mot trappan där han skulle gå ut. Efter att ha tagit många i händerna, kom en vit kashmirull rock fram och han fick den på sig, han satte på sig kepsen, sen vinkade han farväl och gick med hjälp nedför trappan och försvann och jag stod kvar i saknad och vördnad.


8 kommentarer:

 1. Du skriver så bra, Netha! Kul att få träffa dig igen, men jag önskar så att jag fick träffa dig när jag inte var så stressad och uppkörd nångång :) Kramis!

  SvaraRadera
 2. Det låter som en magisk kväll....
  härligt... sådanna behöver man med.
  *kram*
  Jenny

  SvaraRadera
 3. Det låter som att du hade en toppenkväll! Gillar hur du precis prickar in känslorna så att även jag fälller en tår här.

  SvaraRadera
 4. Åh det måste varit en mäktig konsert och det finns inget som river tag i en som blues, och sen bluesens mästare himself... WOW, sug på den upplevelsen länge, det hade varit häftigt att vara där!

  SvaraRadera
 5. Visst är han fenomenal BB King?
  Jag har haft den äran att få en liten pratstund med honom när jag bodde i Memphis 1 år. Jag träffade honom på hans egen Blues resturang nere på Beal Street, självaste Blues gatan i Memphis.. Det var riktigt stort kan jag lova..

  Något jag sååå saknade då var en digitalkamera, för inte hade jag film kvar i min egen kamera när man för engångs skull får träffa en legend, men hade jag haft en digitalkamera hade jag kunnat rader hej vilt..

  Men minnena från vårt lilla möte det bär jag alltid med mig..
  Och upplevelsen när han spelar på sin gitarr den försvinner då aldrig heller..
  För visst river bluesen tag i en det kan jag lova efter mitt år i Bluse södern...

  Ha det gott och jag lovar du kommer leva länge på den känslan du nu har inom dig..

  Kramis Camilla

  SvaraRadera
 6. Vad härligt att läsa om din kärlek! Visst kan man bli så glad o lycklig över något man tycker så mycket om!
  Glad över att du hade det så bra!

  Kram

  SvaraRadera
 7. Så underbart det låter!!!!

  (men visst skrev jag ett inägg här i går?????)

  Stor varm kram
  M I N D I

  SvaraRadera
 8. Vilken mäktig upplevelse! WOW! Jag förstår att du är helt lyrisk.
  Blues går direkt in i hjärtat och det går inte att sitta still! BB King är verkligen KUNGEN him self! Han har gjort ett grymt bra framträdande med U2, Bono & BB det kan inte bli bättre ;)
  Gubben min skulle ge vad som helst för att ha varit på konserten med dej! Han gillar verkligen blues.
  Ha en riktigt fin och avkopplande helg!
  STOR KRAM från Eva ~cloudberrie~

  SvaraRadera